Al 40 jaar Kerstpakketten Specialist
+100 pakketten Bestel voor oktober!
Eigen inpakcentrale
Levering t/m 23 december
Vragen? Neem contact met ons op

Over ons

Traditionele Kerstpakketten, net even anders!

Over ons geeft je een beeld wat je bij ons kan vinden.
De website is ooit ontstaan omdat de ontwikkelingen met het internet destijds heel snel gingen en wij met de flow mee wilde gaan. Van Boer tot internet ondernemer en meer…

Wij zijn een van de gróótste kerstpakketten aanbieders op het gebied van streekpakketten in Nederland. Kerstpakketten Cadeaubon is een toonaangevend bedrijf in kerstpakketten & relatiegeschenken. Met onze ruime ervaring in streekproducten en boerenproducten branche stellen we elk jaar de mooiste en de meest unieke kerstpakketten voor je samen. Bij ons ben je dus verzekerd van een bijzonder kerstpakket en altijd een scherpe prijs en kwaliteitsverhouding.

Ons verhaal van begin tot nu!

Over ons in 40 jaar tijd…. van Boer tot internet ondernemer. Onze passie zit in elk kerstpakket en dat proef aan onze lokale streekproducten.

De oude boerderijwinkel de Swaan Est. 1982 – 2003 krstpkkt.nl

Over ons, Het verhaal - De Oude kaasboerderij de Swaan - www.Krstpkkt.nlOp onze oude kaasboerderij genaamd “De Swaan” wordt traditioneel handgemaakte kaas geproduceerd van weidemelk. De boerderij is al sinds 1985 in handen van de familie en de ambachtelijke traditie wordt voortgezet. De boerenkazen worden op traditionele wijze bereid en in de boerderijwinkel verkoopt Sandra, de zus van de eigenaar, de kaas op maat gesneden en per stuk verkocht.

De boer op

Op de boerderij verkochten ze melkproducten zoals vla en yoghurt in glazen flessen die ze zelf produceerden. Om de pure smaak van melk te ervaren gebruikten ze destijds een moderne melktapmachine. Vader Tromp verkocht de verse producten niet alleen op de boerderij, maar ook in de dorpswinkel in het nabijgelegen Oudkarspel.

Daar verkocht hij al eerste de streekproducten. Toen al werden kerstpakketten aangeboden gevuld met huisgemaakte streekproducten. Maar ook als cadeau mand voor een verjaardag of voor een ziek persoon, zoals je die misschien ook als fruitmand kent. Bij de oude kaasboerderij stond vakmanschap centraal bij het maken van echte boerenkaas. De productie van boerenkaas blijft arbeidsintensief en wordt traditioneel met liefde voor ambacht gemaakt, ondanks de opkomst van moderne technologie.

De geschiedenis: over ons de Swaan

Het was hard werken op de boerderij, waarbij koeien, varkens en kippen werden gehouden. Oom Piet, die al van jongs af aan boerde en op het erf van de Swaan woonde, was een waardevolle toevoeging aan het team. De melk werd vroeg in de ochtend verzameld, zodat kaasmaker Peter de rauwe melk kon gebruiken om heerlijke boerenkaas te maken volgens oude recepten. Het maken van de perfecte kaas vereiste veel geduld, vaardigheid, kennis en gevoel.

Elke kaas was uniek van smaak, vorm en textuur. Gerijpt en wel uit het kaaskoelhuis werden de boerenkaasjes in de decembermaand volop verwerkt in de kerstpakketten en cadeau manden. Toentertijd kwamen ondernemers nog naar de boerderijwinkel en werden de kerstpakketten ter plaatse gemaakt in het bij zijn van de klant.

Boerensurvival op de boerderij - Groepsuitje, teamuitje, bedrijfsuitje op beleefde je op de oude kaasboerderij www.Krstpkkt.nl

De Familie Tromp gooit het roer om

In 2003 besloot de familie Tromp na bijna 20 jaar van ondernemen om de boerderij een nieuwe invulling te geven. Ze zochten naar nieuwe manieren om inkomsten te genereren door groepen mensen kennis te laten maken met het traditionele kaasmaken. Het bedrijf organiseerde dagelijks workshops kaasmaken en ook de Nederlandse boerenkaaskeuring was een belangrijk evenement voor hen.

Het Maisdoolhof een Noord-Hollandse zomerse attractie

Boerderij de Swaan in Noord-Holland werd steeds bekender dankzij hub unieke activiteiten zoals een Maisdoolhof en het spelen van klompekolf. Met de boerensurvival kon je zelf ervaren hoe het is om boer of boerin te zijn en alle facetten van het boerenleven te beleven. Door deze successen werd het idee geboren voor een Speelpark de Swaan, waarbij de authentieke producten van de kaasboerderij niet mochten ontbreken. Als ondernemer was dit een geweldig avontuur, maar het was net zo moeilijk als zoeken naar een speld in een hooiberg.

 

Traditionele kerstpakketten gevuld met boerenkaas

De moderne boerderijwinkel - De online winkel is 24 uur per dag geopend - www.Krstpkkt.nlBij de Swaan kun je verschillende soorten ambachtelijke boerenkaasjes vinden, die nog steeds dezelfde passie voor kwaliteitsvakmanschap bevatten als de traditionele Nederlandse boerenkaasbereiding. Alhoewel deze bereiding tegenwoordig anders is dan vroeger, kun je nog steeds genieten van de klassieke smaak die ooit belangrijk was in de Nederlandse cultuur.

Genieten van de pure smaak die Noord-Hollandse boerenkaas kent in verschillende varianten. Het doel is om onze geschiedenis te blijven delen met mensen die dezelfde waarden en overtuigingen hebben als wij, in de komende jaren. Het blijven aanbieden van eerlijke en lokale streekproducten in de kerstpakketten.

De moderne weg van kaas in de kerstpakketten van KerstpakkettenCadeaubon.nl

De voormalige kaasboerderij, die vroeger “over ons” bekend stond door de Noord-Hollandse kaas en geproduceerd werd in Zuid-Scharwoude in de buurt van Alkmaar, leeft voort onder de naam NoordHollandseBoerenkaas.nl. Tegenwoordig wordt de boerenkaas geleverd door collega Koopman uit de Weere, die een uitstekende reputatie heeft.

Er zijn geen nieuwe details toegevoegd en er zijn geen nieuwe feiten verzonnen. De kaas die wij aanbieden is verkrijgbaar in verschillende smaken van een naturel boerenkaasje tot kruidige varianten. Naast onze specialiteit, de boerenkaasjes, verkopen wij ook oudhollandse edammer kaas van de rauwe melk van koeien uit de regio. Hierdoor kun je altijd genieten van de pure smaak van Hollandse boerenkaas.

Kerstpakketten met een verhaalKrstpkkt.nl altijd iets speciaals! - De leverancier van no-nosense kerstpakketten met gewoon lekkere lokale streekproducten

We hebben altijd vastgehouden aan onze oorsprong, maar zijn wel meegegaan met de ontwikkelingen in de markt als ondernemer. In 2008 zijn we onze eerste webshop gestart met de verkoop van kerstpakketten.

We hebben er bewust voor gekozen om niet mee te gaan in de trend van om steeds groter te worden en meer winst te maken. We zijn trots op ons familiebedrijf dat klein is gebleven, maar wel in staat is om groots te denken en waar ambacht hoog in het vaandel staat.

Toekomstvisie streekproducten

De visie is om dé specialist te zijn en te blijven op het gebied van Kerstpakketten gevuld met Noord-Hollandse Boerenkaas. Wat betreft onze missie: dat is om ondernemers en consumenten te laten genieten van vertrouwde boerenkwaliteit, unieke en bijzondere smaken, onderscheidende kaasspecialiteiten en verrassende luxe kaasgeschenken.

Dit willen we bereiken met onze online kerstpakkettenwinkel en door te werken met ambachtspartners. Dankzij moderne technieken is dit nu toegankelijker en groeien we nog elke dag met onze kerstpakketten en streekproducten.

Een traditie die wij koesteren en waar we trots op zijn!

Dankjewel dat je geïnteresseerd bent in De oude kaasboerderij de Swaan, die al sinds 1982 bekend staat als een toonaangevende producent van Noord-Hollandse boerenkazen. We zijn blij dat je voor ons hebt gekozen als jouw favoriete leverancier van ambachtelijke Nederlandse boerenkazen. We helpen je graag bij het vinden van de juiste boerenkaasjes, kaasgeschenken en streekkerstpakketten.

Met liefde van alle generaties – KerstpakkettenCadeaubon.nl 🧀

De Swaan 11, 1722 PW Zuid-Scharwoude, Nederland
Breedtegraad: 52.693977 | Lengtegraad: 4.796147
(5 minuten rijden van Alkmaar)

Voor vragen, graag contact via de mail!
Van januari t/m oktober op afspraak geopend
Maak een afspraak info@kerstpakkettencadeaubon.nl

Van 1 november tot 4 december:
Geopend van dinsdag t/m zaterdag 9.30 – 17.00 uur

Van 5 december tot 24 december:
Geopend van maandag t/m zaterdag 9.30 – 17.00 uur

Graag tot ziens bij de Kerstpakketten Specialist van Noord-Holland groot in streekpakketten

Klantenservice